Friday, December 28, 2012

121212..... TING TING TING.... BUNGE BUNGE...

12HB DISEMBER 2012 - RABU



SURPRISED....!!!!!!!!! 






12 roses.. 11 chocolate.. a variety of small flower.. 
represent my beloved families members..... 








LUV U ALL SO MUCHHHHHHHHH......!!!!!!!!!!!!!!!!!!








Wednesday, December 5, 2012

KEMALASAN... STRESS...

5HB DISEMBER 2012 - RABU

Fuhhhh.... Fuuuuuuuuuuuhhhhh... emmm berabuk sungguh blog ni.. Lama betul rasanya tak jenggah.. Entah le.. banyak dah N3 yang di taip tapi tak berkesempatan nak masukkan gambar, maka dok berkubur situ la nampak gayanya...

Sekarang ni, masa sikit-sikit yang ada cuma diluangkan merayap ke blog-blog kekawan je.. Yang tu tiap-tiap hari buat. Ala-ala terapi minda gak tu. Boleh hilangkan sikit stress and tension tahap gaban yang dihadapi dengan kerja-kerja yang menambun kat opis tu..

Lagi stress sebab kewangan dan masa tak mengizinkan untuk jiwa yang dah tak terkawal nak fly ni.. So, asyik dok koje book tiket, fly malam hari, pagi esok masuk keje balik.. Itu le koje makcik sekarang ni. Tapi cam biasa la.. aktiviti ni berteman.. sorang-sorang tak jadi.. Teman makcik sapa lagi.. Minah Parit tu le..

Aktiviti berangan yang tak habis... Dari satu negara ke satu negara... Emmmm... IN SYA ALLAH... moga jadi kenyataan satu hari nanti...



AMINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN.....!!!!!!

Monday, November 12, 2012

CANTIK KAN ANGKA NI.. TAPI..

12HB NOVEMBER 2012


12 - 11 - 12
.
.
.
.
.

CANTIKKAN NOMBOR NI
.
.
.
.
.
TAPI
.
.
.
.
.
.
RASANYA CANTIK LAGI YANG INI
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
12 -12 - 12 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

facebook emoticons 300x224 Show Your Feelings with Facebook Emoticons

Sunday, September 23, 2012

Neng Neng Nong Nang Neng - KAU MISTERI KU..

19HB SEPTEMBER 2012 - RABU


1st baby from California
.
.
.
Terkezut
.
.
.
Happy Sesangat
.
.
.
Sentimental Value
.
.
.
Bertambah Koleksi
.
.
.

.
.
.
.
Special Thanks To AZY0806
.
.
.
.
.
Neng Neng Nong Nang Neng ... kau misteri ku... 


Tuesday, September 11, 2012

Layer Marine Cheese Jam 2 Pagi...

6HB SEPTEMBER 2012 - KHAMIS


Lama dah buatnya tapi entah la.. baru nak buat N3 ni. Sejak balik dari menunaikan umrah tu sibuk bangat & mood untuk menaip memang tak de. Masa idea datang bekobar-kobar, ada je yang tak lengkap.. Gambar la, laptop tak de la, internet problem la. So, tangguh tangguh tangguh...

Lagi pun rasa nak tumpukan cerita ceriti tentang my jouney dalam blog travel ku tapi tu pun ala-ala dok buat pekasam je.. Dasar pemalas, gini le. kan kan kan..

Ok lah back to topik sebenar, selalunya aktiviti memcuba ni akan dilakukan di Taiping, my home town. Kali ni nak cuba buat kek layer marie cheese. Idea datang setelah membaca blog my sifu dalam bloq memblog ni, My Live My World.. Kak fairos buat kek ni yang resepinya diceduk dari internet.


Bahan-bahan yang diperlukan


Bila baca je sampai habis, kelihatan tiadalah perkataan membakar di dalam itu.. yang ada masukkan didalam peti sejuk... Wahhhhhhhhhhhh...!!!! I like... dan dan tu gak le i pi sms all the ingredient yang diperlukan pada my sis di Tepen. Bukan apa, if balik baru nak cari bahan, pakai tak buat le. Masa itu emas setiap saat di Tepen. Memang busy memanjang. Tak de masa nak ronda2 gitu. Banyak yang hendak diuruskan. Tapi wa ada masa nak layan tido.. hahahaha..


Layer by layer

Balik Changkat jering, mandi, sembahyang, dah dekat kul 12 tengah malam, letih yang teramat. Tapi bila tengok muka-muka "suci" anak-anak buah yang mengharap dan menunggu Mak Ayang dia membuat kek ni, maka ku gagahkan jua.



Sedia untuk dimasukkan dalam peti sejuk


Standard la if makcik masuk dapur. Bende sejam boleh jadi 2 jam sebab aktiviti dilakukan bersama si kecik. Ramai ooo peminat-peminat i.. Ala-ala  Kid Kicthen gitu. Suka layan dia orang. Ada-ada part bagi dia orang cuba. Apa lagi, happy bebonar le walaupun menguap hampir setiap saat, mata dah merah, selagi tak siap.. selagi tu la depa akan cuba gak mencelikkan mata... hahahahah.

Dan Hasilnya....

Sedia untuk di ngap... heheheehhe


Sowi la tak sempat nak tangkap gambar. Dah clear. Ni slice yang terakhir.. Tu pun baru teringat nak tangkap gambar.... heheheheh

Konklusi dari resepi hari ini - emm... semua kata sedap especially bebudak sebab manis bende ni. My father suka sesangat coz abah memang minat berbonar international food.. Ada gak yang kecewa sebab tak sempat rasa... hahahaha.. Bagi makcik lak, biasa-biasa je.. Bende yang makcik buat sendiri & nampak lak putih ala2 susu tu (sememangnya ada susu), tak le berapa nak masuk di tekak.. :-)

Sekian, kelas kita hari ini. jumpa lagi di resepi akan datang.. InsyaAllah.



p/s - Memandangkan gambar  hasil masakan ku tak sempat nak view cecantik, ku sertakan le gak gambar sebenar di mana resepi di ambill. Ni le rupa bentuk sebenar Layer Marine Cheese ni.. Kasi terliur sikit. 




Thursday, September 6, 2012

PENSIL BUKAN SEBARANG PENSIL..

5HB SEPTEMBER 2012 - RABU


Banyak tak? hehehehe... antara my collection juga ni. Dulu dah ditunjukkan koleksi FM kan. Selain dari FM tu.. Ini le yang suka ku kumpul.. Pensil Kayu..




Ni bukan sebarang pensil tau.. Pensil ni semua dari hotel-hotel seluruh Malaya dan ada la jugak pensil dari hotel-hotel luar negara. Yang bestnya.. kebanyakkannya bukan le yang makcik pi tidoq kat sana.. A few je.. Lelain tu semua kekawan yang sememangnya mengetahui akan hobi ku ini, akan membawa pulang ole-ole ni. If nak harapkan makcik ni.. memang tak akan dapat banyak gini la. 

Tak dinafikan makcik banyak gak le terjah negara-negara luar dan dalam bumi Malaya ni, tapi pepaham je la.. backpacker.. Hotel tak de cap yang kita dok. Mana nak ada pensil kan kan kan.. ;-(

Pensil ni semua for display only.. memang tak dibenarkan untuk diguna pakai. Sayang u... 
Nape makcik suka pensil ni?
Macam mana datangnya hobi ni?


Citer gini.. Hobi bermula bila housemate makcik dulu memang pengumpul pensil ni. Teacher - makcik panggil dia. Masa tu makcik dapat je pensil, akan bagi ke dia. Dia akan asah sampai pensil tu tajam-tajam dan simpan.  Lelama makcik berpindah umah. Tiap pensil yang dapat dok kumpul-kumpul la nak bagi ke ex housemate makcik tu, tapi tak jumpa-jumpa.. Maka jadilah ia koleksi peribadi makcik lak.. Di situlah bermulanya hobi ku ini...hahaha...

Yang betulnya pensil hotel ni cantik, bermacam bentuk dan warna. Ada yang bulat, tiga segi, enam segi dan jarang-jarang jumpa empat segi. Warna pun boleh tahan le. Ada le sebatang dua extra pelik sikit warna dia. Tapi kebanyakkannya standard color cam dalam gambar.



Antara orang yang paling banyak menyumbang adalah my beloved brother, Abdul Razak, my best freind aka our company accountant, Seok Leng & arwah ZJ0407. Tima kacih eeh..

So, pas ni sesapa yang gi menginap kat memana-mana hotel tu inga-ingat le kat makcik eeh. Boleh le makcik tambahkan lagi koleksi pensil ni.. hehehehe..


Tuesday, June 26, 2012

KEK BIRTHDAY BIDAN TERJUN

7HB JANUARI 2012 - SABTU


"Ayang buat kek coklat untuk mia, esok birthday dia. Dia suka kek coklat yang Ayang buat tu" - tetiba my sis call masa tu makcik dok syok makan cendul yang famous amous kat pekan Tepen tu.

Alamak, mana lak nak cekau bahan-bahan ni. Nama je lahir dan dibesarkan kat sini tapi bab-bab nak mencari barang yang jarang-jarang makcik beli di sini memang fail.

Setelah dibuat penyiasatan lebih kurang, dapat le tau portnye. Nasib bukak. Beli apa patut dalam keadaan masa yang mencemburi makcik sokmo, jekau je mana sempat.




Ibunya suruh buat kek coklat biasa je, tapi alang-alang, makcik rasa nak le bagi meriah sikit. Kasi bebudak happy. Tabur itu tabur ini, maka jadi le kek cam gini...





Kek jam 2 pagi. Masa ni memang mata tak leh nak bukak lagi. Tabur apa patut janji jadi. Gara-gara tak tido layan citer korea sampai ke pagi malam sebelum ni.. hehehehe.. malu je, orang bangun qiamullai, kita....


HAPPY BIRTHDAY AIMI DAMIA ARINA

Esoknya, teringat akan saki baki white coklat yang dibeli, maka i tulis-tulis.. memburukkan lagi kek ini.. tapi yang penting anak buah ku si Mia bangga lagi.. siap panggil kekawan makan kek harijadi ..haahahaha..

Emmm... sebelum mengakhiri rancangan masak-masak hari ni, teringat makcik pada sesorang yang berkata ala-ala gini .... "Ngko letak gambar kek carot hangus gitu Yang, tak takut ke orang kata ngko tak tau masak.."

Hahahaha... Memang kenyataan pun makcik ni tak tau masak. Makcik tak kisah kalau orang tau pun.. Lagi pun gambar-gambar tu semua akan mengingatkan makcik pada citer-citer kelakar yang berlaku masa nak buat tu. N3 dalam ni semua untuk kenangan saat-saat indah/duka  yang dilalui.. dan punya kisah tersendiri.. :-)


Wednesday, June 20, 2012

PUSH....

2OHB JUN 2012 - RABU




 When life is getting you downPUSH.
When you're having trouble on your job and things are not working out well, PUSH.
                                                          When the bills are high and the money is low, PUSH.
                  When people aren't responding to you in ways you hope and want, PUSH.
                                                                            When people don't understand you, PUSH.

And what does PUSH mean? 

Pray Until Something Happens ! . 

N3 ni khas buat my beloved anak sedara yang nun jauh di bumi kinanah dan sedang bertungkus lumus memerah otak untuk berperang dengan solan2 exam yang menyerang... hehehehe..




PUSH Along PUSH....


Lama dah tak buat N3, tahap kemalasan yang teramat. Banyak kali gak bukak komputer dengan niat nak le mengupdatekan blog yang dah bersawang, tapi... seperti biasa mood elek..




Thursday, May 3, 2012

MY COLLECTION

 30 APRIL 2012 - ISNIN



Ramai dah yang dok tanya apa yang makcik suka sangat kumpul. Dok travel rata-rata tu, apa yang makcik bawak balik untuk kenang-kenangan.. Jawapannya  adalah .........
.
.
.
.
.
.


"FM"
.
.
.

.


FRIDGE MAGNET


Antara Koleksi Ku


Bende yang pertama makcik cari tiap kali sampai ke mana-mana negara yang makcik lawati. If tak dapat rasa macam tak lengkap.. Entah le nape, may be, comei kot bende ni. Apa yang makcik pasti, memang dari kocek lagi berkenan sesangat ngan  magnet ni.. hehehe


Koleksi Dalam Negara


Asalnya koleksi ni dok melekat kat peti sejuk. 1 side local, 1side international & 1 side lagi apa-apa je. Tapi bila lekat kat peti ais ni, dah penuh bebonar.. Bila dah meriah tu.. faham-faham je la kan.. Ramai le kenik- kenik kat umah tu yang berminat ni.. Ada yang tak berapa nak sampai tu, siap kait lagi. Yang tu paling makcik tak leh tahan tu.. ;-)



Koleksi Luar Negara

Ada gak yang dah "mekar" benar kot, luruh sendiri. Lengkang magnetnya. Panas kot dok kat peti tu. Cedih makcik if yang berderai tu tangkap harga puluhan RM.

Koleksi makcik ni, ada gak yang diberi oleh teman-teman dan ahli keluarga yang tahu akan kegemaran ku ini. So, depa pi mana pun, salah satu yang akan makcik terima adalah FM.

Bukan takat makcik je, semua ahli keluarga ada koleksi masing-masing kat umah. Sampai abang makcik bersusah payah buat plate besi tu khas untuk gantung kat dinding ni. Atas permintaan makcik, adik kesayangannya, all tertunai.. ;-)

Ni di antaranya la.. banyak lagi.. dan next next N3 if rajin, makcik tunjukkan koleksi lain selain FM ni k.. Tungggggggggggggggguuuu....

Sunday, April 29, 2012

KAHLAVTI BERSAMA YONG MOH KEMBARA

29HB APRIL 2012 - AHAD

Akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......
Berjaya gak makcik mentranferkan gambar-gambar ini dari hp makcik ke dalam blog ni. 4jam berkerja keras akhirnya berjaya. Ni la gara-gara hp pinjam & makcik lak ala-ala buta IT cikit.. 

Bertungkus lumus makcik malam ni sebab masa dok berkahvalti tadi pagi dah pasang niat nak publish malam ni gak.. So, tercapai sudah.. hehehehe...


Mai kita tengok menu makcik pagi ni.. Senang je.. makcik pi kedai beli roti.. Roti je.. Drive ambik Yong Parit kat Ampang... Drive pi Shah Alam. Masuk umah.. Jeng jeng jeng...



 Mee Kari Versi Moh Kembara


Mee kari yang memang sedap hingga kering le pinggang makcik makan dengan tak malunya. Makcik selalunya payah sikit bab kari-kari ni tapi yang ni memang sedap bah..

Pastu.... 

2nd....

Sucuk From Turkiye With Love

Makcik makan lak sucuk yang sedap sesangat & kena dengan selera makcik ni. Sucuk ni ada rasa spice dan masam-masam sikit. Memang best.. Ni 1st time makcik makan. Masa pi turkey tu takat tengok je. Ingat kena masak susah-susah, rupanya mudah je. Rugi tak beli dulu. 

Pastu ini lak...

Home made Jam Buah Tin

Ni pure home made dari turkey. Memang tak jumpa le kat tempat lain. Nama glamour bahasa turkeynya makcik tak ingat. Yong Moh kembara khabor tadi,tapi makcik  ni 'muda' sangat.. mudah lupa. Yang fahamnya dari buah tin. Ada campur gula cikit. Ist time gak makan ni. Best tak manis tak masin. Makan ngan roti bako + keju putih masin tu + jam ni, mak aii sedap bangat bah...


Pure Gula Anggur

Sesedap rasa je makcik boh nama.. hehehehe.. Ni yang dalam mangkuk ni, buah anggur yang dimasukkan dalam periuk dan di masak lelama tanpa masuk gula ke bende. Rasa ala-ala gula kabung & aroma yang wangi. If Yong Moh Kembara tak khabo tadi, mau makcik ingat gula merah tadi. If nak makan ngan kuih lopez kita pun sedap...


Buah Zaitun, Home Made Keju Putih, 
Kedai Made Keju Kuning,Tomat & Telur


All the juadah kat atas ni leh makan ngan roti or makan gitu je or cicah le ngan mana-mana yang berselera dek tekak memasing. Bagi makcik yang memang gemar cuba yang baru, Semua yang dihidangkan ni memang superb. Kena dek tekak makcik. 

Pastu  ada lagi ......
Perut dak konyang ni..





BisKut Hazelnut & Coklat Sudu


Memandangkan yong kita ni punya ladang hazelnut, maka masakannya pun semuanya guna hazelnut. Biskut ni lazat gitu. Mana taknya, dalam tepung dah ada hazelnut, siap boh sebijik-sebijik lagi kat atas tu. Mau beli kat kedai Rm1 sekeping tu. Sudu tu mula ingat ke sudu untuk diguna pakai, rupanya sudu untuk di ngap masuk perut. Lembut je coklat dia. Sayang nak makan betulnya. Cute betul coklat tu.

Mana kita orang dapat semua ni???  Jap eehh....



Aku & Kembar Kembara Ku....

Ni le kita orang yang kekenyangkan dijamu oleh Yong Moh Kembara yang baru je pulang dari Turkey... Dalam kepala makcik bila sebut je turkey maka Yong Moh Kembara le yang kuar dalam fikiran. Sampaikan kat Mekah nampak je orang turkey teringat kat yong kita ni... hehehe.. 

Semua our breakfast ni ditaja oleh Yong Moh Kembara. Kahvalti  Ala-ala Orang Turkey gitu.. Selalu tengok je dalam blog yong ni, kali ni dapat rasa sekali.

Mai nak citer sikit, yong ni rakan blogger makcik. Ini le 1st time jumpa tapi makcik rasa cam dah lama bebonar kenal. Yong ni sempoi habis. Tu yang best tu..  Masa kat Mesir yong kita ni ada le sms ajak makcik berkahvalti bersama tapi jauh bangat bah masa tu. Balik sini yong kita jemput lagi, so makcik dah tak balik kampung tu apa lagi terjah le umah yong kita ni. If tak tak tau la bila nak dapat jumpak.

Makcik pun ada kirim  something dari sana, so leh le gi collect sekali. Ce teka apa ni...


Hahahaha... salah.. Ni le pengosok badan yang dibuat oleh kaum-kaum hawa di kampung yong ni di turkey. Makcik order 2. Sekali tengok sayang da.. nak guna.. Cantik.. Pengosok badan tercantik yang pernah makcik ada... hehehehe...

Bukan tu je.. hasil buat muka kesian kat yong kita ni, maka makcik berjaya gak le mencayorkan ati yong kita untuk menjual sehelai selendang ni pada makcik. Makcik memang berkenan sesangat ke jahitan kait yang halus kat tepi selendang tu. Dah lama dah dok idam. Walaupun saiz kecik sikit, tapi makcik ok je...


Selendang Turkey



To Yong Moh Kembara

"Tima kasih daun keladi akak.. Nanti-nanti masak & jemput lagi eeh.. Kubis gulung & lempeng turkey tak rasa lagi... hehehehe.. Best jumpa akak, moga hubungan ini berkekalan hendaknya. Bila-bila free mai le turun KL. Ayang berlanja makan. Roger awal, leh je ambik kat mana-mana stesen..."


Sekian le episod sepagi berkahvalti bersama Yong Moh Kembara.  Kenangan terindah gitu...

HOME SWEET HOME

26HB APRIL 2012 - KHAMIS


Selamat menjejak kaki ke bumi Malaya tepat jam 1.00pm. Home sweet Home.  Dalam kepala cuma terbayang muka ayahbonda dan keluarga. Tak sabar nak peluk dia orang.

Makcik ni nampak je brutal tapi bila lelama berjauhkan dengan ayahbonda, memang akan berjurai le air mana dalam ku ni.. hehehehe., Tok sah kata lama 2 hari pun cukup la if ada kat over the sea. If kat malaya ni ok lagi sebab kita tau leh jumpa.  :-).

Apa yang paling makcik tak leh tahan, sepanjang hampir sebulan makcik tiada dibumi Malaya ni, banyak le gak call yang makcik tima. Roaming, tidak le makcik angkat. Takat sms tu balas le. Parah nak bayar bill nanti if dok layan semua call-call keje ni. Lagi pun makcik nak ketenangan tanpa gangguan sepanjang makcik ada di Al-Haram tu.

Yang paling best, elok kapal tobang makcik cecah tayar kat KLIA ni, makcik on phone. Terus dapat call wish "SELAMAT PULANG KE TANAH AIR.. WELCOME BACK". Terkejut beruk makcik. Macam tak caya je, ni call ke, makcik je mimpi. Rupanya betul. Puas dah si consultant ku ini mencari ku sepanjang seminggu ni. Banyak gak call dari dia tapi cam biasa mahal & if possible nak free dari masalah keje. Terjahannya tepat pada masa. Betul-betul punya wish ni..

Kuar je di luar semua keluarga dah tunggu. Bahagianya dapat peluk mak abah dan lelain. Itu la istimewanya famili ku ini, semua berkumpul dari jauh mahu pun dekat menyambut kepulangan kami.

SAYANG SEPENUH HATI...


Wednesday, April 4, 2012

KU PERGI MENYAHUT PANGGILAN MU....

4HB APRIL 2012 - RABU


KU PERGI MENYAHUT PANGGILAN MU...



Salam kepada semua pembaca blog ku ini. Sama ada yang mengenali diri ini atau yang dikenalan hanya di alam siber melalui blog yang idup segan mati tak mau ni, Alhamdullilah Ayang terpilih lagi untuk menjadi tetamuNYA dan akan berangkat ke tanah suci Mekah pada 6/4/12 (Jumaat) ini untuk mengerjakan ibadah umrah.


Holy Kaaba Makkah 101.jpg Click on picture to Enlarge / Right click image then click Show Picture
KETENANGAN ABADI..


Jadi dikesempatan ini, Ayang ingin memohon ribuan kemaafan zahir dan batin, halal makan minum dan sebagainya. Doakan Ayang dapat melakukan ibadah ini sesempurna mngkin dan ibadah ini diterimaNYA serta dipermudahkan segala urusan di sana nanti..

Aminnnnnnnnnnnn...



Tuesday, March 27, 2012

KU MENGHITUNG HARI...

27HB MAC 2012 - SELASA


Ku menghitung hari
Menghitung hari untuk berada di tempat itu lagi
Tempat yang ku nanti-nantikan selama ini
InsyaAllah akan tercapai tidak lama lagi

Walaupun kini, seribu pemasalahan ku harus hadapi
Namun ku pasti...
Ketenangan yang tiada galang ganti akan ku miliki
Bila berada di sana nanti

Ya Illahi permudahkan perjalanan ni
Makbullah apa jua yang baik untuk ku miliki
Kerana sesungguhnya hanya Engkau saja yang mengerti
Lagi Maha Mengetahui.
Apa yang tersurat & tersirat di hati ini.

Ku yang menghitung hari...




Friday, March 23, 2012

MAWAR KUNING LAK KALI NI.. SUKE.

21HB MARCH 2012 - RABU


Merah dah, biru dah, putih dah.... kali ni kuning lak. Kali ni jugak lain pada yang lain.. Terkejut badak makcik..


Suci je kan...


Berian dari seorang consultant sebagai buah tangan dari Cameron Highland. Dia asyik cakap ada benda nak bagi dan perlu jumpa ngan makcik gak.


Mekar Berkembang..



Bila jumpa, dia bukak kete dan suruh ambik. Makkkkkkkkkkkkkkk aiiii..!!!!! terkejut makcik. Ingat bunga ros beberapa kuntum je, tapi ni sekali ngan pasu-pasu. Ada 4 pasu dan makcik pilih yang kuning ni sebab a few bunga dah berkembang. Senyum lebar i masa tu.. hehehehe...

Jam-jam tu gak terbayang-bayang port mana nak boh bunga ni. Makcik pun menghiaskan bilik ku yang berserabut kat opis tu ngan bunga ni. Ala-ala nak bagi jadi pompuan sikit. Letak kat opis leh tengok selalu. Almaklumlah, masa di opis lagi banyak dari dok umah.. :-(


Sepasu gitu.
Nak kira kumtumnya banyak sangat.


Yang bestnya, the next day makcik masuk opis, dari jauh tak sabar-sabar nak tengok my yellow roses.. Suspentot pun ada, takut semua layu dok dalam bilik yang terpekup. Panas.

Lagi sekali terkejut, Fuyooooo.. suka suka suka.. hampir 80% berkembang. I like. Sukanya if boleh dikelilingi bunga-bunga idup yang cantik gini tiap-tiap hari.. Tetiba teringat kak min blogger Salam Benua. Umah dia penuh pokok ros yang pelbagai warna lagi segar. Tapi kat Australia le.


Banyak lagi yang br nak kembang.
If terkembang semua, sure meriah bilik ku..



Puas gak le dok tangkap gambar berkeping-keping untuk kenangan. Bukan apa, takut-takut jangka hayat dia mungkin tak berpanjangan. Emm bukan takat tu je, sapa masuk pun pasti akan pi cium bunga tu. Ada siap yang test tengok, pokok betul ke tipu. Hehehehe...


To my dear consultant Rusni :

"Tima kasih bebanyak yek. Ayang suka sangat & bunga ni secantik tuan yang memberinya. :-)"


p/s - banyak lagi gambar yang betulnya, tapi ni pun dah cukup untuk dijadikan kenangan rasanya.

BUKAN SEKADAR TENAGA DIPERLUKAN TAPI....

11HB MAC 2012 - AHAD


Fuhh... fuhhh...fuhhhh... ish ish ish... banyak sungguh sawang & habuk kat blog makcik sorang ni. Mana la agaknya dia pi eeh.. Lama betul sepi tanpa berita.. (macam le orang ambik pot sangat dia update ke tidak kan.. di timpa sungguh..;-).

Emm... nak tau dak mana si makcik sorang ni pi sepanjang penyepian dia.. Kita bagi clue cikit.. Dia pi buat ujian kekuatan dan kelonggaran lutut.. Ce teka ce teka... hehehehe...


Jeng.... Jeng... Jeng....




Ta daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....!!!!!


Tengah Pening Lalat
Ala-Ala Tak Caya Je


Ke sini le makcik sebenarnya. Hehehehe.. Aktiviti yang lebih glamour di panggil "TAK DE PENYAKIT, CARI PENYAKIT"..


Tadi Diri, Kita Dok Pulak..


Nama glamour aktiviti ni wujud sempena keyakinan diri yang terover tinggi, pi daki gunung kelima tertinggi di Asia Tenggara ni tanpa melakukan apa-apa senaman aka training. Over the confident la sangat makcik sorang ni.


Dengan semangat yang hampir-hampir gak le nak tewas ni dipertengahan jalan, akhirnya makcik berjaya gak le menjejak kaki ke puncak ni. Sesungguhnya seperti kata kawan makcik Cik Zalia kita :

"Bukan tenaga sahaja yang memungkinkan mereka menakluk puncak Kinabalu tetapi semangat yang mendorong kaki terus mengagahi anak-anak tangga untuk berada ke puncak Kinabalu perlu kuat"


Sesak Nak Naik Ni
Akhirnya ku tidak bermimpi lagi.....


Makcik setuju le sesangat ngan ayat tu. Betul tenaga je tak cukup, kekuatan mental, kawalan emosi dan yang sewaktu dengannya amat-amatlah penting. Dan yang penting lagi, bawak-bawak le training.. hehehehe

Setelah mengharungi kurang lebih 8.7km pendakian, akhirnya makcik lulus la ngan agak jayanya ujian kekuatan lutut sebab makcik berjaya mendapat pinggat gangsa (kira dari depan ni.. Jangan tak caya) dalam group makcik.

Bukan tu je, makcik berjaya ngan "cemerlang" dan dianugerahkan naib johan (kira dari belakang.. kuang kuang kuang...) untuk ujian kelonggaran lutut untuk jarak 8.7km gak.. hihihi..

Dan hasilnya, makcik dianugerahkan sijil yang "meriah" ni sebagai bukti makcik telah berjaya menjalani ujian tersebut... hehehehe..


1st Colorful Cert Yang Makcik Dapat


Iklan penaja - Sowi.. Lambat up date sebab scroll lupa bawak ari tu, Sijil terpaksa tumpang member takut koyak.. Ni baru gi ambik. Memang pasang niat nak show off sijil dulu sebelum cover story lain.. Muahahaha...

Special Thanks To My "Lutut" yang telah perfome dengan agak jayanya...
"I love u & I dah tau kekuatan u, no more turun-turun bukit... hihihihi.."

To be Continue....