Thursday, September 6, 2012

PENSIL BUKAN SEBARANG PENSIL..

5HB SEPTEMBER 2012 - RABU


Banyak tak? hehehehe... antara my collection juga ni. Dulu dah ditunjukkan koleksi FM kan. Selain dari FM tu.. Ini le yang suka ku kumpul.. Pensil Kayu..




Ni bukan sebarang pensil tau.. Pensil ni semua dari hotel-hotel seluruh Malaya dan ada la jugak pensil dari hotel-hotel luar negara. Yang bestnya.. kebanyakkannya bukan le yang makcik pi tidoq kat sana.. A few je.. Lelain tu semua kekawan yang sememangnya mengetahui akan hobi ku ini, akan membawa pulang ole-ole ni. If nak harapkan makcik ni.. memang tak akan dapat banyak gini la. 

Tak dinafikan makcik banyak gak le terjah negara-negara luar dan dalam bumi Malaya ni, tapi pepaham je la.. backpacker.. Hotel tak de cap yang kita dok. Mana nak ada pensil kan kan kan.. ;-(

Pensil ni semua for display only.. memang tak dibenarkan untuk diguna pakai. Sayang u... 
Nape makcik suka pensil ni?
Macam mana datangnya hobi ni?


Citer gini.. Hobi bermula bila housemate makcik dulu memang pengumpul pensil ni. Teacher - makcik panggil dia. Masa tu makcik dapat je pensil, akan bagi ke dia. Dia akan asah sampai pensil tu tajam-tajam dan simpan.  Lelama makcik berpindah umah. Tiap pensil yang dapat dok kumpul-kumpul la nak bagi ke ex housemate makcik tu, tapi tak jumpa-jumpa.. Maka jadilah ia koleksi peribadi makcik lak.. Di situlah bermulanya hobi ku ini...hahaha...

Yang betulnya pensil hotel ni cantik, bermacam bentuk dan warna. Ada yang bulat, tiga segi, enam segi dan jarang-jarang jumpa empat segi. Warna pun boleh tahan le. Ada le sebatang dua extra pelik sikit warna dia. Tapi kebanyakkannya standard color cam dalam gambar.



Antara orang yang paling banyak menyumbang adalah my beloved brother, Abdul Razak, my best freind aka our company accountant, Seok Leng & arwah ZJ0407. Tima kacih eeh..

So, pas ni sesapa yang gi menginap kat memana-mana hotel tu inga-ingat le kat makcik eeh. Boleh le makcik tambahkan lagi koleksi pensil ni.. hehehehe..


2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

    ReplyDelete