Wednesday, April 27, 2011

HIKMAH DI SEBALIK MUSIBAH...

20HB APRIL 2011 - RABU


Rentetan banyak le feedback melalui email dari pembaca2 blog aku ni berkaitan kerataan akhbar yang aku paparkan dalam N3 bertajuk "Bercinta lain, Kawin lain.." dan tak kurang juga dari bacaan blog kekawan dan mendengar cerita kekawan tentang segala macam ujian yang dihadapi, terpanggil le aku untuk memaparkan satu keratan akhbar yang boleh membantu sedikit sebanyak kepada insan-insan yang sedang diduga ini..

Artikel ni sesuai untuk semua orang yang menghadapi ujian dari segala segi kerana ujian Allah boleh datang dalam pelbagai bentuk dan mengikut kesesuaian hambaNya itu..
Bagus artikel ni.. baca lah.. (i dah enlarge setiap perenggan..)

Best kan.. Saja boh kerataan akhbar ni untuk share dengan semua orang. Moga kerataan akhbar ni dapat membuatkan kita lebih berfikiran positif dalam menghadapi segala ujian Allah walau dalam apa bentuk sekali pun dan setiap ujian ini akan mendewasakan kita lagi. Setiap musibah pasti ada hikmahnya dan sesungguhnya janji Allah itu benar...

Berbanggalah kerana anda terpilih untuk menerima ujian Allah kerana sesungguhnya orang-orang yang diujiNya adalah tergolong dalam golongan orang yang disayangiNya..

N3 ni khas buat insan-insan ini :

Amina dari Ukraine
Cikgu Zai dari Mont Kiara
Azna dari Ipoh
Shah dari KL
Sue dari JB
Cikgu Shikin dari Penang
dan teristimewa buat
Isameira dari KL
dan
juga kepada insan-insan lain yang sudi share cerita kalian..


"ITS NOT WHAT HAPPEN TO YOU, BUT ITS WHAT YOU DO ABOUT IT. IT IS NOT HOW LOW YOU FALL BUT HOW HIGH YOU BOUNCE BACK.."


Khair, InsyaAllah...

2 comments: