Sunday, November 6, 2011

TAHAP MALAS BERBLOG...

29HB OKTOBER 2011 - SABTU


Banyak kali dah bukak blog nak update tapi entah le.. Cam tak de perasaan je. Habis-habis Ayg cuma baca blog-blog yang selalu Ayg follow je. Tu pun tak de nak komen. Ikut ati nak je tapi tak berkesempatan dan kekadang menaip macam nak rak komen tapi sangkut bila nak send.

Now, keje memang tengah tahap max dengan claim, tender etc. Balik pun bila ada tender ni, tangkap jam 1-4am. Esok keje macam biasa gak. Tapi kekadang bos baik ati, dapat 1/2 leave petangnya. kekadang tak leh cuti gak sebab ada tugasan lain kena diselesaikan segera.

A few week ago memang rasa really max. Rationalise rate & claim projek kat Maran betul-betul menguji tahap kesabaran. Repeating work sampai Ayg rasa nak termuntah. Ini le 1st time selama 13 tahun ni, Ayg buat claim kena tukar berkali-kali sebabkan pertukaran kehendak oleh pihak consultant & client. Rasanya dekat 10 rim dah paper habis. jap nak 7 copy pas tu tukar & BQ yang tak dituntut pun kena print gak. Jangan tak caya. Pelik tapi benar.. Projek ni le. hehehehe...

Tadi minah Egypt tu skype.. Dah merungut nape mak Ayg dia ni tak update blog. Dah banyak kali bukak tapi dok bende yang sama je. Emm... Jawapan dia " tak de mood le Long, banyak pada membaca buku-buku ilmiah unuk menambah ilmu didada dan masa tidak mengizinkan."

Hari ni, ku kuatkan semangat untuk update blog ni sikit demi mu Along walaupun sebenarnya berlambak-lambak citer yang nak dimasukkan. Minah ni gak le yang memesongkan tujuan asal Ayg buat blog ni, dari hanya ingin menceritakan aktiviti pengembaraan Ayg menjelajah bumi Allah ni kepada aktiviti kehidupan harian BIN ABDUL JABBAR. Just untuk bagi cucu kesayangan my mom ni dapat rasa dekat dengan we all walaupun jarak beribu batu... :-)


2 comments:

  1. Hahhaha.. Yang tu pun malas akak.. Cam na tu.. heheeeheh

    ReplyDelete